Google oppdaterer deres Penguin-algoritme

Akkurat når man begynte å tenkte at man har 100% kontroll på sin SEO, velger Google å oppdatere sin algoritme, og ens gode plasseringer havner plutselig i faresonen. Denne gangen gjelder det den etterlengtede oppdateringen til Penguin 4.0. Men hva betyr egentlig dette for deg som eier av et nettsted?

I 2012 presenterte Google den første Penguin-oppdateringen av deres algoritme. Denne hadde til formål å identifisere sider som bruker spamtaktikker til å påvirke søkeresultater, og basert på dette nedgradere disse sidenes plasseringer. I september kunne Google, etter flere forsinkelser, melde om at oppdateringen til Penguin 4.0 endelig en realitet.

Hva er Penguin 4.0?

Med den nye oppdateringen av Penguin-algoritmen setter Google særlig fokus på to nye tiltak:

  • Penguin er nå i real-time. Endringer i Google-plasseringer trer i kraft så snart siden crawles og indekseres. Det er slutt på å måtte vente uker på Googles neste periodiske oppdatering av Penguin-berørte sider. Rent praktisk betyr dette at dersom siden din blir straffet som følge av Penguin kan du nå fjerne de dårlige lenkene fra siden din og se effekten av endringene i søkemotorplasseringene etter kort tid.
  • Penguin er nå mer ”detaljert”. Nå devaluerer Penguin kun indikasjoner på spam på sidenivå i stedet for på hele domenet. På den måten blir ikke lenger samtlige sider på domenet straffet for spamlenker, men kun den enkelte side som det lenkes til.

Googles formål med denne oppdateringen er ganske enkelt å forbedre brukeropplevelsen på Google og belønne eiere av nettsider for godt innhold og sunne, organiske lenker. Samtidig sørger Google også for å komme lenkespam til livs, og straffe sider som benytter seg av såkalte «black hat»-metoder i lenkebygging.

Hva betyr den nye oppdateringen for meg?

Oppdateringen er nå litt mer enn 1 måned gammel, og det har vært en del utvisninger i Google i det siste. Dog har det ikke vært like mange som vi har sett etter tidligere Penguin-oppdateringer. Man kan først etter et par månender se de endelige effektene av Penguin 4.0. Mange ting forholder seg likevel som før: organiske lenker med god autoritet og relevans til siden skaper de beste SEO-messige resultatene og unngår samtidig straff.

Når det er sagt er det tydelige tegn på at hjemmesider som tidligere har blitt straffet av Penguin, men har ryddet opp i deres linkprofil, har opplevd stor fremgang den siste måneden. Hvis du er i tvil om din side har blitt straffet, kan vi hos Conversio identifisere potensielle skadelig lenker og rydde opp i din linkprofil.

Vi følger Penguin-algoritmens oppdateringer til 4.0 tett, og vi sitter klare til å reagere når det kommer ny informasjon og kunnskap om den nye oppdateringen.

Har du spørsmål om Penguin 4.0 eller SEO og lenkebygging generelt, er du altid velkommen til å kontakte oss og høre mer.

conversio har skrevet dette blogindlæg
Bli oppringt av oss!

Bli oppringt av en av våre online markedsføringsspesialister- Anna Tronstad. Fyll ut: