Google Analytics – Nøkkelen til din suksess

Google Analytics inkluderer også verktøy til splittest av landingssider, oppsetning av avanserte remarketing-lister og mye mer.

Nøkkeltall er nøkkelen til din suksess

Ingen suksessfull nettbutikk uten ordentlig webanalyse. Med Google Analytics får du en tjeneste som gir deg alle de kvantiative data du har bruk for til effektiv optimalisering av både din nettbutikk og alle online markedsføringsaktiviteter du iverksetter for å få flere kunder i butikken. Vi jobber med Google Analytics daglig, og derfor vet vi hvor avgjørende det er å ha innsikt i dine kunders adferd og optimalisere butikken slik at de får en best mulig online-opplevelse i nettopp din butikk. I det følgende vil vi forklare noen av de mange fordelene ved å bruke Google Analytics – og bruke det korrekt.

Suksess dreier seg om tolkning av adferd. Hva gjør brukeren fra det øyeblikk han lander i din butikk til han forlater den igjen (forhåpentligvis etter å ha foretatt et kjøp!)? Hvor kom han fra? På hvilken side landet han? Hvor navigerte han videre? Google Analytics besvarer disse spørsmålene for deg.

Hvilke søkeord er de rette for Bing Ads? Hvor skal SEO-fokuset ligge? Hvorfor er det 30% som faller fra når de skal taste inn adresseopplysninger under bestilling av et bestemt produkt? Disse spørsmålene blir ikke direkte besvart av Google, men til gjengjeld får du et nøyaktig datagrunnlag som gjør at du kan basere deg på nøkkeltall i stedet for magefølelse når du skal treffe gode beslutninger.

Google Analytics inkluderer også verktøy til A/B-test av landingssider, oppsett av avanserte remarketinglister og mye mer. Hos Conversio er vi av den oppfatning at ingen nettbutikk eller nettside kan klare seg uten Analytics. Dette er ikke utelukkende fordi du har bruk for besøksdata for å kunne øke ytelse og forbedre resultater, men også fordi det er viktig for oss at våre kunder har vektøy som tillater dem å se effekten av de aktivitetene vi hjelper dem med. Det skaper en gjennomsiktighet hele veien, og det er vi opptatte av.

 

Hvordan kan vi hjelpe deg med Analytics?

Det korte svaret er at vi kan hjelpe deg med alt. Dette inkluderer blant annet:

  • Komplett oppsett og innstallering av Google Analytics, herunder sporing av e-handel (slik at du kan analysere salgstall fra nettbutikken), oppsett av crossdomain-sporing (hvis du har flere domener eller subdomener) og hendelsessporing (hvis du vil spore forskjellige handlinger på siden, for eksempel avspilling av en video, påmeldinger til nyhetsbrev etc.)
  • Hjelp til å sette på filtre (for eksempel bortfiltrering av besøk fra dine medarbeidere)
  • Hjelp til å stille opp de riktige KPIer og lage rapporter som gjør det lett for deg å finne frem til denne dataen (for eksempel ved å sette opp Dashboards)
  • Hjelp til å analysere dine nøkkeltall og ikke minst rådgivning om konkrete verktøy og hvordan du kan forbedre disse
  • Hjelp til å analysere din SEO-trafikk
  • Hjelp til å spore og analysere kampanjetrafikk fra andre annonseplattformer enn Google (for eksempel bannerkampanjer, Facebook, Twitter etc.)

 

Gratis gjennomgang av din Analytics

Hos Conversio tilbyr vi deg også en gratis analyse av din Analytics-konto. Er din sporing satt opp korrekt? Sporer e-handel de riktige tallene? Har du satt opp riktige filtre og riktige mål? Dette er spørsmål vi kan hjelpe deg med å besvare – helt gratis. Skal vi hjelpe deg med Analytics, så kontakt oss i dag på tlf. + 47 21 98 88 00.

Har du kontroll på Analytics, men ikke helt tilfreds med dine nøkkeltall? Husk at vi er spesialisert i både nettbutikkoptimalisering og online markedsføring.

Bli oppringt av oss!

Bli oppringt av en av våre online markedsføringsspesialister- Anna Tronstad. Fyll ut: